Amnesty: Børn skal vejledes mere i klager

Ombudsmandens Børnekontor skal - i overført betydning, naturligvis - i højere grad sætte sine dørhåndtag ned i børnehøjde.

Sådan lyder det fra Amnesty, efter at en aktindsigt fra Berlingske har vist, at mindre end hver 10. barn og ung, der henvender sig til kontoret, får godkendt deres henvendelse til behandling.

Det skyldes, at Børnekontoret - som tilfældet er hos Ombudsmanden i øvrigt - først kan træde ind i sagerne, når andre klagemuligheder er brugt.

Men det er børnene tilsyneladende ikke opmærksomme på, og derfor skal vejledningen være bedre, siger jurist i Amnesty Claus Juul.

- Det er helt afgørende, at man sætter dørhåndtaget i børnehøjde, så man ikke bare overfører et voksen-system til børn. Som det er i dag skal du gennem de sociale nævn og Ankestyrelsen, som hver bruger trekvart år på sagsbehandlingen, siger han.

- Så enten skal man hos Ombudsmanden lave en enhed, der ikke laver andet end at vejlede børnene og tage dem i hånden og hjælpe dem med at få deres sag til at bevæge sig, så de kommer videre.

- Eller også kan man gøre som i vores nabolande, hvor de har en egentlig børneombudsmand, så du kan få et bredere udsyn på barnets situation, siger Claus Juul.

I Berlingske kalder børneadvokat Gry Rambusch børnekontoret for "et bluffnummer", men det mener Amnesty ikke, der er tale om.

- Jeg mener bestemt ikke, at det er noget bluffnummer, for Ombudsmanden har vist, at han gerne vil gøre en forskel på det her område. Men han er bundet af, at han først kommer ind når alle andre muligheder er udtømt, siger Claus Juul.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip