Amnesty: EU mangler konkrete løsninger på migrationspres

Intentionerne er gode, men der mangler konkrete løsninger til, hvordan EU beskytter og redder liv, lyder en kritik fra Amnesty International om EU's håndsrækning til Italien og håndtering af migranter, der krydser Middelhavet.

EU-Kommissionen meddelte torsdag, at Italien får godt 100 millioner kroner i støtte til at hjælpe med tilstrømningen af migranter.

Samtidig bliver EU's grænsekontrol Triton, der patruljerer langs EU's kyster, som minimum forlænget til udgangen af 2015.

Men det er ikke nok, mener Amnesty International, der samtidig kritiserer, at EU-Kommissionen ikke forpligtede sig til at støtte "eftersøgnings- og redningsmissioner".

- Annonceringen i dag har ikke ændret på det simple faktum, at uden flere ressourcer fra medlemslandene til eftersøgnings- og redningsmissioner vil flere mennesker dø på det åbne hav, siger John Dalhuisen, der er direktør i Europa- og Centralasien-programmet hos Amnesty International, i en skriftlig kommentar.

I sidste uge omkom flere end 300 migranter i Middelhavet, da deres overfyldte gummibåde kollapsede og sank under et voldsomt uvejr.

Alene sidste år mistede omkring 3500 mennesker livet i kæntringsulykker på vej fra Afrika og Mellemøsten til de europæiske kyster.

Italien afsluttede sidste år sin egen storstilede eftersøgnings- og redningsmission Mare Nostrum på grund af omkostninger samt antydninger fra andre EU-lande om, at den aktive redningsindsats i nogen grad opmuntrede folk til at krydse Middelhavet.

I stedet for blev Triton sat i værk dog med færre skibe og et mindre område at operere på, hvilket har ført til bekymringer fra flere sider om, at der ville komme flere dødsfald på havet.

Den europæiske grænsekontrol koster mellem 11 og 21,5 millioner kroner om måneden ifølge tal fra Amnesty International.

Til sammenligning kostede Mare Nostrum godt 70 millioner på månedsbasis.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip