Analyse: Storbyferie sætter gang i romantikken

Over halvdelen af danskerne oplever nemlig barrierer for intimt samvær i hverdagen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Epinion har lavet for Spies. Rejsebureauet har undersøgt, hvordan ferie påvirker danskernes parforhold og deres lyst til romantik.

Chancen for forelskelse er stor

Undersøgelsen viser, at 47 % af danskerne foretrækker en storbyferie til romantisk samvær. Det gør dermed storbyen til den mest populære destination til det formål. På andenpladsen følger strandferien med 37 %, mens oplevelsesferie indtager tredjepladsen med 33 %.

Ifølge Birgit Dagmar Johansen, klinisk sexolog og speciallæge i psykiatri, er der en god grund til, at storbyferien er den romantiske højdescorer:

- Oplevelsen af kunst og andre kulturer medfører en trang til at forstå verden omkring os. Det fremmer dannelsen af dopamin i hjernen. Og jo mere dopamin vi har, desto mere aktive bliver vi. Det betyder, at vi får mere lyst til sex og er mere tilbøjelige til at forelske os.

Sexlysten stiger

At storbyferien netop kan være et godt bud på at dyrke romantikken i parforholdet er Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies enig i:

- Storbyferien kan være lige det friske pust, som et parforhold har brug for. Det giver et afbræk fra hverdagens travlhed, hvor man måske glemmer at dyrke hinanden. Heldigvis kræver det ikke hverken det store budget eller den store planlægning at tage af sted.

Derudover påvirker storbyferier også danskernes sexlyst. Undersøgelsen viser, at danskerne har 46 % mere sex på en storbyferie, end de har derhjemme på en almindelig hverdagsuge. Især blandt de unge mellem 18 og 35 år bliver lysten til hinanden markant større.

Deres sexaktiviteter stiger nemlig med hele 100 %. Det skyldes ifølge Birgit Dagmar Johansen blandt andet, at storbyferie er ensbetydende med fravær af hverdagens stress, hvilket får par til at se hinanden på ny.

De top-5 mest populære storbydestinationer hos Spies er London, Paris, Rom, Barcelona og Berlin.

 

Dagens Gossip