Analytiker: SAS får overskud i de kommende år

Det er en optimistisk analytiker, der onsdag morgen har bladret i det regnskab, som luftfartsselskabet SAS har offentliggjort.

SAS forventer overskud i det kommende regnskabsår, og det er en forudsigelse, der efter alt at dømme vil komme til at holde stik.

- Hvis vi ser på, hvad de siger om fremtiden, så ligger det i tråd med, hvad jeg havde forventet, siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank.

Jacob Pedersen følger luftfartsselskabet tæt, og han peger på, at det især er den meget omtalte spareplan, som er årsagen til, at selskabet nu kan forvente et overskud.

Spareplanen indeholder blandt andet massive forringelser for de ansatte og frasalg af datterselskaber.

- Jeg bygger min forudsigelse på, at det er lykkedes at indgå spareplanen, som er meget omfattende, siger Jacob Pedersen.

- Så jeg regner med, at selskabet vil få et overskud på 500 millioner svenske kroner i det kommende regnskabsår, siger han.

Det tyder altså på, at spareplanen har været tilstrækkelig ambitiøs, men det er endnu for tidligt at komme med en endelig konklusion.

- Vi ved først, om det er nok, når vi ser, hvordan markedet udvikler sig. Det ligner en plan, der er tilstrækkelig for SAS - også selvom det ikke bliver en guldrandet forretning.

- Så må vi se, om der kommer ekstraordinære ting, som kan være med til at ændre det, siger Jacob Pedersen.

SAS forventer at øge indtjeningen i regnskabsåret 2012-13 med 1,29 milliarder kroner efter gennemførslen af sidste måneds omfattende spareplan kaldet 4XNG.

Flyselskabet SAS kom ud af årets 10 første måneder med et underskud før skat på 850 millioner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip