Andelsboligerne tager en pris-puster

Mens priserne på de danske ejerboliger stiger til vejrs, tog andelsboligerne for første gang i et år et pris-pusterum i andet kvartal.

Priserne på andelsboliger faldt 1,5 procent fra første til andet kvartal i 2013, viser en opgørelse fra Realkredit Danmark. Priserne er ellers steget de seneste fire kvartaler.

- Tendensen til, at andelsboligpriserne ellers var begyndt at koble sig på den store prisfremgang på markedet for ejerlejligheder, er dermed for en stund blevet brudt, skriver cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig i en kommentar.

Han henviser til, at boligpriserne i hovedstadsområdet er steget med hele 18 procent i det seneste år - for andelsboligerne er prisstigningerne på mere beskedne fem procent.

Ifølge cheføkonomen kan den "pæne prisfremgang" på årsbasis delvist tilskrives "mindre økonomisk usikkerhed" blandt danskerne, hvilket kan have givet de danske, potentielle boligkøbere mere blod på tanden.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Samtidig er interessen for køb af andelsbolig svagt stigende fra første til andet kvartal - men træerne vokser dog ikke ind i himlen.

- Det er værd at erindre, at det er en lidt taknemmelig periode for sammenligning, da aktiviteten generelt har været negativt påvirket af de sløje konjunkturer i dansk økonomi, skriver Christian Hilligsøe Heinig.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip