Andelskassen i Augustenborg har boet ulovligt i fem år

Andelskassen har til huse i Storegade i Augustenborg, men dele af lejemålet er altså i strid med reglerne for almennyttige lejligheder.

Det var boligforeningen ASBO, der tilbage i 2007 udlejede to almene boliger på førstesalen til Andelskassen, og de blev straks omdannet til erhvervslokaler. Men det var altså ikke lovligt, skriver Sønderborgnyt.dk.

Og nu her fem år efter har boligforeningen opdaget, at den handler i strid med lovgivningen ved at udleje almene boliger til erhverv, og derfor har Sønderborg Kommunes Tilsyn har krævet forholdet lovliggjort.

Det kan enten ske ved at bede banken gøre lejlighederne beboelige igen og så ellers forlade dem, eller ved at de ombyggede boliger sælges til Andelskassen.

Andelskassen er indstillet på at købe de to lejemål, men et salg kræver godkendelse af Landsbyggefonden, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Sønderborg Kommune.

Og onsdag skal Byrådet sige ja eller nej til at lade Andelskassen overtage lokalerne, skriver Sønderborgnyt.dk.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip