Anders And repræsenterer Andeby ved Melodi Grand Prix’et

I dag udkommer et helt særligt Eurovision-nummer af Anders And-bladet, hvor Anders og ungerne vender tilbage til Danmark – med overnatning på Hotel Dingletær, en tur i Zoologisk Have og sågar en indlæggelse på Rigshospitalet.

Sidste gang, Anders And besøgte vores land, var med historien Turen går til Danmark i 2010, som sikrede, at Anders And-bladet blev udsolgt over hele landet.

Det Internationale Melodi Grand Prix venter forude, og Andeby skal have sendt en kandidat afsted. Anders And har overbevist sig selv om, at han skal stille op i konkurrencen – selv om han synger ganske forfærdeligt.

En svindler ved navn Frederik Alsk har snuppet grand prix’ets kassebeholdning og vil derfor for alt i verden undgå, at Andeby vinder den internationale konkurrence og dermed værttjansen det følgende år. Så han fikser konkurrencen og sørger for, at Anders vinder og bliver Andebys repræsentant i København.

Den vel kække Anders And drager til den danske hovedstad, fuld af selvtillid – selv om hele verden i praksis sidder og kigger på ham på JuhuTube og griner af ham. Vejen til B&W Hallerne er lang og snørklet, og undervejs kommer Anders vidt omkring i København.

Han bliver indlogeret på Hotel Dingletær, og da ungerne opdager, at Anders er taget ved næsen, søger han ly for de hånlige Eurovision-fans i Zoologisk Have. Her bliver han stukket af en parasithveps og ender på Rigshospitalet. Alt ser sort ud for den stakkels and – men pludselig viser det sig, at hvepsestikket har haft en stærkt positiv indvirkning på Anders’ stemmebånd.

Anders And vender tilbage til Danmark

Den originale, topaktuelle og 12 sider lange historie er skabt af den rutinerede danske Anders And-forfatter, Sune Troelstrup, der har specialiseret sig i historier om Anders And, Onkel Joakim og Bjørne-banden.

Det er ikke første gang, Anders And besøger vores land. I 2010 udkom historien Turen går til Danmark, hvor Anders og ungerne blandt andre møder Dronningen og daværende statsminister Lars Grynte Grismussen. Bladet blev udsolgt over hele landet.

Et stolt bidrag til Eurovision-festlighederne

Anton Kragh Lauritzen, produktchef hos Egmont Kids Media, udtaler stolt om historien:

- Det er et både nervepirrende og stærkt underholdende drama, som vi kan præsentere i dette særlige nummer af Anders And-bladet. Samtidig er der en virkelig fin fornemmelse af vores hovedstad i historien. Vi er glade for og stolte over at kunne bidrage til Eurovision-festlighederne med en helt forrygende fortælling, hvor der – i bogstaveligste forstand – bliver spillet på alle tangenterne.

Bladet udkommer i dag, torsdag, to dage før den store finale i B&W Hallerne.

 

Dagens Gossip