Anders og Patrick i vildt iværksætterprojekt: Har opstartet international virksomhed uden kontor

Anders Eiler fra Aalborg og Patrick Theander fra København opstartede for fem år siden virksomheden Meebox, der leverer hostingløsninger til store og små danske virksomheder.

Men firmaet har intet kontor med kollegaer og rindende kaffemaskiner. For Meebox udnytter de moderne kommunikationsmuligheder og ansætter medarbejdere på baggrund af deres kompetencer og ikke deres geografiske placering. Det skaber et godt flow i virksomheden, men det har også sine udfordringer.

LÆS OGSÅMød Mads på 13 år - Mors dygtige dreng og Danmarks yngste iværksætter

- Virksomheden blev født ind i en globaliseret verden. Meebox bevæger sig i en online verden, hvor langt de fleste ting kan ordnes via mail, skype eller chat. Vi valgte derfor tidligt at sammensætte et team af personer, som vi mener kan bidrage mest muligt til virksomheden, lige meget hvor de sidder i verden, siger Patrick Theander til Dagens.dk.

Medarbejderne sidder dermed vidt forskellige steder i Europa, og det er positivt for forretningen.

- Verden er blevet mindre. Med vores internationale team har vi mulighed for at se vores virksomhed og vores idéer med flere forskellige øjne. Selvom virksomheden er startet i Danmark, så er det ikke altid det bedste at følge de danske normer og forretningsveje, hvis man vil differentiere sig på det danske marked, fortæller Anders Eiler.

LÆS OGSÅFlere efterkommere af indvandrere bliver iværksættere

Men det kan være svært at skabe og oprette en holdånd, når man ikke har kollegaer ved siden af en.

- Det er ikke nemt at arrangere en hurtig fredagsbar eller tage ud at spise for at øge gejsten og samarbejdet blandt alle medarbejdere. For at motivere medarbejderne sørger vi for at have klare mål. Vi motiverer gennem resultater og deler vores succeser sammen. Selvom det ikke altid kan blive til en fysisk fejring, så er det vigtigt for os, at medarbejderne føler, at de har været med til at nå dette mål, siger Patrick Theander til Dagens.dk.

Da Meebox er en dansk virksomhed, skal virksomheden have en fysisk adresse, som er i København. Her er der også mulighed for at mødes og holde møde og arbejde, hvis man er i byen og har brug for det.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip