Andre forbund venter samme behandling som lærerne

08/04/2013 07:52

BNB

Nyheder
»Vi kommer til at få en anden forberedelse op til overenskomsten i 2015, end vi traditionelt har haft. Vi begynder allerede nu at diskutere i HK Stat, hvad det er for en dagsorden, vi vil sætte, så vi ikke kun kommer til at reagere på ?nansministerens dagsorden«, siger formand for HK Stat Rita Bundgaard, der også er næstformand for Offentligt Ansattes Organisationers statslige forhandlingsområde. Flere medier beskrev søndag, at interne dokumenter fra Finansministeriet viser, at der er en tæt sammenhæng mellem opgøret med lærernes arbejdstidsregler og regeringens bebudede folkeskolereform. Samtidig viste dokumenterne, at overenskomstforhandlingerne skal bruges til at trimme statens udgifter. I 2015 skal der forhandles overenskomst for stort set alle offentligt ansatte, omkring 800.000 personer, og Peter Ibsen, der er formand for Politiforbundet og næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg, erklærer, at forberedelserne bliver anderledes end først planlagt. »Det er klart, at vores forberedelse til det her i 2015 bliver noget anderledes, end vi i første omgang havde forestillet os. Vi vil kridte skoene«, siger han til Politiken. Finansminister Bjarne Corydon (S) fastholder, at regeringen ikke har indledt en offensiv mod de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Venstre, de Konservative og de tre regeringspartier afviser ifølge Politiken fortsat at gribe ind i konflikten mellem skolelærerne og KL. BNB

Mest læste i dag

»Vi kommer til at få en anden forberedelse op til overenskomsten i 2015, end vi traditionelt har haft. Vi begynder allerede nu at diskutere i HK Stat, hvad det er for en dagsorden, vi vil sætte, så vi ikke kun kommer til at reagere på ?nansministerens dagsorden«, siger formand for HK Stat Rita Bundgaard, der også er næstformand for Offentligt Ansattes Organisationers statslige forhandlingsområde.

Flere medier beskrev søndag, at interne dokumenter fra Finansministeriet viser, at der er en tæt sammenhæng mellem opgøret med lærernes arbejdstidsregler og regeringens bebudede folkeskolereform. Samtidig viste dokumenterne, at overenskomstforhandlingerne skal bruges til at trimme statens udgifter.

I 2015 skal der forhandles overenskomst for stort set alle offentligt ansatte, omkring 800.000 personer, og Peter Ibsen, der er formand for Politiforbundet og næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg, erklærer, at forberedelserne bliver anderledes end først planlagt.

»Det er klart, at vores forberedelse til det her i 2015 bliver noget anderledes, end vi i første omgang havde forestillet os. Vi vil kridte skoene«, siger han til Politiken.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastholder, at regeringen ikke har indledt en offensiv mod de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår.

Venstre, de Konservative og de tre regeringspartier afviser ifølge Politiken fortsat at gribe ind i konflikten mellem skolelærerne og KL.

BNB