Andreas Cornelius solgt til Cardiff

Det er sket med en meddelelse til fondsbørsen. Her oplyser Parken Sport & Entertainment, at man forventet, at salget har en positiv indvirkning på virksomhedens regnskab med 65 mio. kr. før skat. Dette beløb er dog ikke nødvendigvis identisk med salgsprisen, da FCK sagtens allerede kan have kalkuleret med, at en del af pengene skal bruges på at investere i en ny angriber.

Dermed overgår Cornelius formentlig Daniel Agger som den dyreste spiller, der nogensinde er blevet solgt fra en dansk Superliga-klub til udlandet. Agger skiftede i sin tid fra Brøndby til Liverpool for 63 mio. kr.

Ifølge Cardiffs officielle hjemmeside er handlen dog stadig afhængig af, at det danske angrebstalent gennemfører lægetjekket.

Klubskiftet er i øvrigt på plads dagen efter, at Cornelius blev student. Således kan man på fck.dk stadig se en video, hvor den unge angriber får huen på.

For et år var der ikke mange uden for FC Københavns indercirkler, der havde lagt mærke til Andreas Cornelius. Han fik chancen ganske vist chancen i et par enkelte superligakampe i forrige sæson, men efter sommerferien slog han til og blev ny frontangriber i stedet for den netop solgte Dame N'Doye.

Den 193 centimeter høje og fysisk stærke angriber viste sig som en dygtig afløser for N'Doye, og sørgede for de mål, som allerede tidligt bragte FCK på mesterskabskurs. Samtidig blev Cornelius selv udtaget til A-landsholdet, hvor han fik debut som indskiftet mod Tjekkiet i september sidste år.

Cornelius sluttede sæsonen som Superligatopscorer med 18 mål.

 

Dagens Gossip