Andy Schleck rasende over fyringen af bror Fränk

Fyringen af Fränk Schleck var i det hele taget fredag formiddags store emne før starten på 7. etape af Tour de France.

Et stort presse-opbud foran Team Radioshack-bussen ville høre, hvordan Andy Schleck reagerer på, at hans bror og holdkammerat er fortid på det luxembourgske cykelhold.

- Jeg kan stadig ikke rigtigt forstå det. Jeg er ked af det, og jeg er skuffet. Hvis jeg siger, hvad jeg rigtigt føler, så kan de måske bruge det imod mig og fyre mig også, så jeg må hellere holde det for mig selv, sagde Andy Schleck.

Fränk Schleck har været suspenderet siden han sidste år blev testet positiv for doping under Tour de France. Men holdet havde indtil i går ikke valgt at fyre ham.

Om ti dage kan Fränk Schleck igen tilladt til at konkurrere, men han står nu uden hold.

- Efter elleve måneder vælger de at træffe den her beslutning. Fränk har arbejdet i lang tid for at komme tilbage, og i går var han lige kommet tilbage fra en træningstur, så da han fik beskeden var det mere end en skuffelse for os begge to.

Vil det påvirke dit Tour de France?

- Det håber jeg ikke.

Kunne du forestille dig at køre imod Fränk på et andet hold?

- Nej, det vil ikke ske. Jeg har sagt det før, og jeg vil gerne gentage det; jeg vil ikke køre på et andet hold end Fränk. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer os, sagde Schleck.

Planen har længe været, at Fränk og Andy Schleck skal være en del af det nye Trek-hold, som opstår, når Team Radioshack lukker ned efter denne sæson. Og den plan er stadig aktuel.

- Det er nærmest unødvendigt at sige, at Fränk altid har været en god rytter. Der er meget interesse fra mange folk i cykelsporten, og Trek er også interesseret, og snart må vi tage det et skridt længere, men lige nu er det for tidligt at sige.

 

Dagens Gossip