Angreb på irakiske fængsler koster 12 livet

40 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne er desuden såret, mens det endnu ikke står klart, hvor mange - hvis nogen - der har mistet livet på den angribende side.

Kampene varede omkring 10 timer og sluttede tidlig mandag morgen lokal tid.

Soldater, politi og angrebshelikoptere blev sendt til de to fængsler, og ifølge det irakiske indenrigsministerium forpurrede sikkerhedsstyrkerne angrebene på fængslerne, der ligger i nærheden af Iraks hovedstad Bagdad.

Ikke desto mindre er det ifølge AFP lykkedes syv fanger at flygte under kampene ved de to fængsler. Militante islamister hævdede natten til mandag på internetfora, at tusinder af fanger er undsluppet efter angrebene.

Angrebene var målrettet fængslerne Taji, der ligger nord for Bagdad, og Abu Ghraib, der ligger vest for hovedstaden.

Efter angrebene på Taji og det famøse Abu Ghraib, hvor amerikanske soldater i 2004 stod bag overgreb på irakiske krigsfanger, opstod der optøjer blandt de fængslede, skriver Al Jazeera.

Der sidder blandt andre flere højtstående medlemmer af al-Qaeda fængslet i Abu Ghraib, og hensigten med angrebene var angiveligt at få disse fanger fri.

Paraplyorganisationen for al-Qaeda i Irak, The Islamic State of Iraq, har tidligere lanceret en række lignende angreb, med henblik på at få fanger ud af irakiske fængsler. Det er imidlertid endnu uklart, hvem der stod bag angrebene natten til mandag.

 

Dagens Gossip