Anholdte i stor bestikkelsessag er it-medarbejdere

Flere af de anholdte i en større sag om bestikkelse i forbindelse med private it-leverancer til det offentlige er it-medarbejdere.

Region Sjælland oplyser i hvert fald, at sagen involverer en eller flere personer ansat i Region Sjællands Koncern IT.

Samtidig fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at en ansat i Rigspolitiet er blandt de 13 personer, der er anholdt i sagen. Også her er der tale om en it-medarbejder, skriver Ekstra Bladet.

Sagen er opstået på baggrund af en anmeldelse fra Region Sjælland. Det førte til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag morgen i samarbejde med Bagmandspolitiet foretog ransagning på 17 adresser.

Ved ransagningerne blev der foretaget 13 anholdelser, og politiet har beslaglagt en række effekter, blandt andet it-udstyr, som nu skal undersøges nærmere.

Per Buchwaldt, it-direktør i Region Sjælland, oplyser, at man nu vil afvente politiets efterforskning af sagen.

- Vi læner os op ad politiets efterforskning og er helt trygge ved, at der kommer en afklaring af, hvorvidt de anholdte har begået strafbare forhold.

- Vi vil nu give politiet arbejdsro og har for indeværende ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Per Buchwaldt i en udtalelse.

Tirsdag eftermiddag fremstiller politiet mindst fem af de anholdte i sagen, oplyste specialanklager Søren Martin Jensen omkring klokken 13.30 til Ritzau.

- Status lige nu er, at fem til seks personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Men vi er ikke færdige med afhøringerne af de sigtede, så det er muligt, at der bliver tale om flere, lød det fra specialanklageren.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144. Begge drejer sig om bestikkelse af offentligt ansatte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip