Anker dom: Brady raser over deflategate-straf

Bølgerne går højt i USA, efter at de regerende Super Bowl-mestre fra New England Patriots og holdets stjerne-quarterback Tom Brady er blevet idømt en hård straf i den famøse deflategate-sag.

NFL-organisationen mener, at klubpersonale, med Tom Bradys vidende, bevidst lukkede luften ud af boldene i slutspilskampen mod Indianapolis Colts, således at boldene ikke overholdt kravene til lufttryk.

Det har givet New England Patriots en rekordhøj bøde på en million dollar (6,7 millioner kroner), fratagelse af førsterundevalg i 2016-draften samt fjerderundevalg i 2017, ligesom Brady er suspenderet i næste sæsons fire første kampe - uden løn.

Men den straf vil Tom Brady anke, fortæller hans advokat Don Yee ifølge Reuters.

- Straffen er latterlig og har intet juridisk grundlag, siger Yee og tilføjer:

- Jeg mener, at udkommet af sagen var bestemt på forhånd. Der var ikke skyggen af retfærdighed i Wells-efterforskningen (navnet på undersøgelsen, red.).

Efter dommen kom New England Patriots-ejer Robert Kraft med en udtalelse, hvor han samtidig slår fast, at Brady har klubbens "uforbeholdne støtte".

- Straffen overstiger klart enhver rimelig forventning. Den er udelukkende baseret på indicier i stedet for klare beviser, lyder det fra klubejeren.

New England Patriots var tilbage i 2007 også involveret i en skandale - den såkaldte Spygate - hvor holdet ulovligt videofilmede modstanderholdets defensive signaler under en kamp.

Den gang fik både klub og cheftræner Bill Belichick bøder på henholdsvis 1,65 millioner kroner og 3,3 millioner kroner, ligesom klubben også blev frataget et førsterundevalg i draften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip