Ankersen bomber Esbjerg op på andenpladsen

Hvis ikke spillerne kunne koncentrere sig om Superligaen efter at have spillet Europa League i midtugen, ville Niels Frederiksen fremover nedprioritere de europæiske kampe.

Sådan proklamerede Esbjerg-træneren før opgøret mod FC Vestsjælland, efter at vestjyderne først tabte til 1-3 Viborg og siden kun spillede 1-1 hjemme mod FC Midtjylland efter de to kvalifikationskampe mod Saint-Etienne og således ikke havde virket klar til både den ene og den anden turnering. Men trænerens advarsel så ud til at have haft sin effekt.

I hvert fald dominerede Esbjerg det meste af kampen, da de mandag aften besejrede FC Vestsjælland med 3-1 og spillede sig fra syvendepladsen op som nummer to med 14 point og en bedre målscore end AaB, men dog syv point efter førende FC Midtjylland.

Forrest i sejren gik højrekanten Jakob Ankersen. I det 23. minut hamrede han en flad returbold efter et hjørnespark i nettet fra stor distance, og mindre end 10 minutter senere gjorde han det til 2-0, da han løb fra Lasse Nielsen, som fuldstændigt fejlvurderede Jens Bertel Askous lange, præcise aflevering og sparkede bolden mellem benene på målmand Thomas Mikkelsen.

Kort før pausen gjorde norske Mushaga Bakenga det til 3-0, da matchvinderen fra Standard Liège-kampen upresset afsluttede fra kanten af feltet og med hjælp fra stakkels Lasse Nielsen totalt snød Thomas Mikkelsen, der for længst var gået til den anden side.

Nu var Ove Pedersen vred, for det var ikke blot 0-3 stillingen ved pausen, der var grund til at være utilfreds med i en første halvleg, hvor Esbjerg havde haft bolden i 63 procent af tiden og i øvrigt ikke havde tilladt hjemmeholdet at få en eneste chance. Også FC Vestsjællands gæstfrihed på Esbjergs ellers velkendte farlige kontraspil var for meget for den rutinerede træner, der på forhånd havde påpeget, at netop omstillingsfasen var noget, hans spillere skulle være opmærksomme på.

Så han talte højt i pausen, og allerede i første minut gav hans peptalk resultat, da første halvlegs fejlinficerede Lasse Nielsen steg op på et hjørnespark og ragede bolden i mål til 1-3 i en situation, hvor der burde være blevet dømt frispark mod ham for enten at sende en hånd i ansigtet på keeper Frederik Rønnow eller for at score med armen.

Esbjerg havde flere chancer for at gøre det til 4-1, men i forhold til første halvleg var da dog langt fra lige så dominerede efter pausen, hvor vestsjællænderne havde skruet op for blusset, mens Esbjerg omvendt så ud til at være blevet ramt af træthed.

I forhold til kampen mod Liège havde vestjyderne kun skiftet ud på to pladser, idet Kian Hansen måtte sidde ude med en flænge langs akillessenen og blev erstattet af Davidson Drobo-Amden, mens Bakenga helt fremme spillede i stedet for Pape Diouf, der også blev skadet i Liège. Det viste sig at gå alligevel.

 

Dagens Gossip