Ankersen vil have tvillingebror på landsholdet

Martin og Mads Jørgensen har gjort det, Daniel og Niklas Jensen kan også prale af det - og så er der selvfølgelig Brian og Michael med efternavnet Laudrup.

Alle har de som brødrepar spillet sammen på det danske landshold. Nu bejler endnu et par til den eksklusive klub. Endda et tvillingepar. Peter Ankersen er allerede en fast bestanddel af Morten Olsens trup, og det ville være mærkeligt, hvis ikke også brormand Jakob spøger i landstrænerens tanker efter en pragtpræstation og to scoringer i gårsdagens 3-1-sejr i Slagelse.

- Jeg ville bestemt ikke have noget imod, hvis Jakob kom med på landsholdet. Det ville være fedt at prøve det af. Vi har bevist, at vi spiller godt sammen og har en god indbyrdes forståelse, så det kunne være spændende at prøve det på et tidspunkt. Det både håber og tror jeg også sker, siger Peter Ankersen, der startede inde i landsholdets sejr over Armenien tidligere på måneden.

Helt så åbenmundet er den ’mindste' af de to tvillinger ikke. Jakob, der er 40 minutter yngre end sin bror, lader i stedet beslutningen være helt op til manden med magten.

- Landsholdet fylder ikke specielt meget i mine tanker, for jeg kan alligevel ikke gøre så meget ved det. Der er kun én, der udtager truppen, og det er Morten Olsen, fastslår Jakob Ankersen.

- Jeg har gjort det, jeg forventede af mig selv. At score nogle mål og spille nogle gode kampe. Så er det ikke så meget op til mig mere, tilføjer han.

Selvtilliden er dog stor, og det samme er tilliden fra Esbjergs succestræner Niels Frederiksen, der har fornøjelsen af at arbejde med de to gadedrenge hver dag.

- Der er ikke nødvendigvis noget loft på Jakob Ankersen. Heller ikke i relation til landsholdet. Jakob udvikler sig den rigtige vej efter en lidt træg start på sæsonen. Han lykkes med mere og mere, og nu er han også begyndt at score målene. Han gør det fantastisk for øjeblikket, bedyrer Frederiksen, inden han sætter ord på, hvad der gør det dynamiske brødrepar så specielt.

- Det er to hvirvelvinde, som arbejder stenhårdt. Jeg kan ikke kategorisere dem. Det tror jeg heller ikke, der er nogen meteorologer, der kan. De er ukontrollable, men det er de også for modstanderne, slutter han.

 

Dagens Gossip