Anklage: Mor kørte stjålet sølv ud af landet

Mens sønnen dirigerede flere grupper af indbrudstyve, stod moren i kulissen for det opfølgende arbejde, mener politiet.

I Humlebæk vurderede, vejede og pakkede kvinden de stjålne guld- og sølvting, som tyvene som slæbende med efter at have været på rov rundt om på Sjælland, hævdes det i et anklageskrift.

Sagen mod den 55-årige kvinde er et resultat af den efterforskning, som en særlig enhed i politiet har døbt "Operation Goldfinger."

Hun nægter sig skyldig, når Retten i Helsingør om kort tid tager fat på sagen mod hende.

I løbet af fire dage skal det afgøres, om hun har deltaget i den organiserede kriminalitet og har gjort sig skyldig i groft hæleri.

Da betjente stormede et stort antal adresser på Sjælland og i Berlin i maj 2012, fandt de 16 kilo sølv på en adresse i Humlebæk.

Dette fund optræder som det ene punkt i straffesagen mod kvinden, som i det andet anklages for nærmest at have pendlet til Berlin med en "ukendt mængde guld og sølv".

I løbet af februar, marts og april 2012 rejste kvinden syv gange til Berlin, og det hævdes altså, at hun hver gang havde tyvekoster fra Danmark med til den tyske hovedstad.

Ved ransagninger i Berlin blev der fundet mere end 150 kilo sølv, hvoraf noget ifølge politiet var stjålne sager fra Danmark.

Sagen er efterforsket af den såkaldte Task Force Indbrud, og i den hidtil hårdeste dom for indbrud blev kvindens søn i marts i år idømt syv års fængsel.

Han blev fundet skyldig i at have orkestreret over 100 indbrud begået i villaer i Roskilde, Slagelse, Ringsted, Hillerød, Greve og andre steder på Sjælland.

Sønnen og en anden er dømt for have sendt flere grupper af tilrejsende mænd på tyvetogter. I nogle tilfælde blev de udstyret med biler, og andre gange blev der sørget for logi. Han har dog nægtet sig skyldig og har anket dommen til byretten.

Om de mange kilo sølv fundet i Humlebæk har han sagt, at de tilhører ham - og at tingene stammer fra blandt andet loppemarkeder.

Sagen mod moren indledes i slutningen af august.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip