Anklager kræver dødsstraf i indisk voldtægtssag

»Den passende straf til voldtægtsforbryderne er intet mindre end døden,« siger statsadvokaten ifølge AFP.

»Der findes intet mere djævelsk. Der er ikke det mindste element af sympati i den måde, hvorpå den stakkels kvinde blev tortureret,« tilføjer han.

Samtidig argumenterer forsvarsadvokat Vivek Sharma for livsvarigt fængsel til de dømte.

»Retten skal huske på, at livsvarigt fængsel er reglen, og dødsstraffen er undtagelsen,« siger han.

Dommer Yogesh Khanna forventes at komme med strafudmålingen onsdag.

Ifølge Reuters er forældrene til det 23-årige offer til stede i retten.

Den unge kvinde og hendes kæreste var på vej hjem fra en biograftur 16. december sidste år, da de blev overfaldet på en bus i New Delhi. Kæresten blev banket, og kvinden blev gruppevoldtaget og misbrugt med et jernrør af i alt seks mænd, inden parret blev smidt af bussen.

Buschaufføren forsøgte herefter at køre kvinden over, men hendes kæreste fik trukket hende væk. Den unge kvinde døde dog af sine kvæstelser på et hospital i Singapore 29. december.

En teenager blev for knap to uger siden kendt skyldig i samme sag, men da han var blot 17 år på gerningstidspunktet, slap han med tre år i et ungdomsfængsel.

Den sjette gerningsmænd, buschaufføren fra den skæbnesvangre nat, hængte sig i sin fængselscelle i marts.

Sagen har fået debatten om voldtægter i Indien på den nationale og internationale dagsorden og har resulteret i demonstrationer i store dele af Indien. Debatten har fået politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien således at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

 

Dagens Gossip