Anklaget i Stevnssag for svag til at dræbe

Den drabstiltalte TT var ikke fysisk i stand til at slå den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen ihjel med slag, spark og kvælning på Stevns den 2. marts sidste år.

Det hævder den 34-årige TT's forsvarer, Kim Holst, på den første dag i retssagen om Stevnsdrabet ved Retten i Roskilde. Derfor vil forsvaret bruge en rapport fra en speciallæge i neurokirurgi i drabssagen.

- Spørgsmålet er, om min klient er fysisk i stand til at begå de her handlinger, som anklagemyndigheden mener, at han har begået, siger Kim Holst i retten.

Den 34-årige har ifølge anklager Bente Schnack været den, der udførte selve drabet, mens en 28-årig medtiltalt, RE, så på.

TT bruger permanent krykker, efter at han ifølge forsvareren har været udsat for en ulykke, der resulterede i kraftige smerter i ryggen.

Speciallægen har vurderet, at TT's bevægelighed "er indskrænket til det minimale i alle bevægelige plan", fortæller Kim Holst.

Anklager Bente Schnack siger selv på sagens første dag i retten, at politiet ikke har fundet tunge beviser mod de to drabstiltalte.

- Det er ikke lykkedes politiet at finde meget tungtvejende tekniske beviser. Det kan skyldes, at beviser er bortskaffet, da der er gået tid fra gerningstidspunktet til anholdelse af de tiltalte, sagde Bente Schnack.

Men ifølge den 34-åriges forsvarer, så har politiet slet ingen beviser mod den drabstiltalte. Faktisk mener han, at der er beviser, som peger mod en anden gerningsmand.

- Der er ingen tekniske beviser over hovedet mod TT. Det kan være, at der er beviser, som peger mod nogle andre, men det kommer vi tilbage til, forklarer Kim Holst, der ikke mener, at der er et motiv for TT til at begå drabet på Stevns.

Både den 34-årige TT og den 28-årige RE har tidligere beskyldt hinanden for drabet.

Liget af Anders Mark Hansen blev fundet bagbundet med strips på en skovvej i Fællesskoven nær Rødvig på Stevns den 3. marts. Liget havde en livrem om halsen, og den anden ende af livremmen var bundet fast til anhængertrækket på offerets egen bil.

Der er afsat otte retsdage til sagen, og der forventes dom den 4. februar.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip