Anmeldere om Løkke-bog: Intet nyt i gedigen fortælling

Den meget omtalte bog "LLR" om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, udkommer først officielt mandag, men på forhånd er den allerede blevet vendt og drejet i medierne.

Avisernes officielle anmeldelser af "LLR" giver ikke noget entydigt billede af bogen. Faktisk er der dyb uenighed i anmelderkorpset, selv om alle er enige om, at bogen ikke bringer nye saftige historier om Løkke til torvs.

Jyllands-Postens anmelder Niels Lillelund giver bogen to stjerner og er særdeles kritisk.

- En advokat ville næppe kunne anklage den for andet end at kede folk ihjel, for herre jemini, hvor er den kedsommelig at læse. Som at komme hjem efter en lang ferie til en stak gulnede aviser og så få at vide, at man bare har at læse dem alle sammen og det i ét stræk, skriver han med henvisning til, at de fleste af bogens historier allerede er kendte.

- Skandalen udeblev, og der er faktisk intet nyt under solen. Bogen er skrællet og glemt igen med det samme, tilføjer han.

I den modsatte ende af spektret finder man BT, hvis egne journalister Thomas Nørkrog og Andreas Karker har skrevet "LLR". Her har man hyret den politiske kommentator Jarl Cordua til at anmelde bogen. Cordua har selv en fortid i Venstre, og han er begejstret. Fem stjerner bliver det til.

- Denne anmelder giver fem - små - stjerner for en gedigen og troværdig fortælling, hvor man under vanskelige vilkår er nået godt i mål, men måske ikke kommer meget tættere på sandheden.

Berlingskes anmelder Claes Kastholm kalder "LLR" "en grundig og sober bog, uhyre detaljeret, klogt disponeret og "filmisk" klippet."

På Politiken er Rune Lykkeberg mere forbeholden og giver tre hjerter til bogen og konstaterer nøgternt, at "vi får et portræt af en lidenskabelig politiker, der arbejder fra morgen til aften og interesserer sig både for det konkrete arbejde og den store idéudvikling."

/ritzau/

 

Dagens Gossip