Anmelderne slagter »Diana«

Det biografiske drama med Naomi Watts i titelrollen fik verdenspremiere i London i aftes, hvor Watts og hendes medspiller Naveen Andrews kastede glans over begivenheden på Leicester Square.

Feststemningen fordampede dog i løbet af tå timer, da de første anmeldelser kom. The Times har sarkastisk ros til skuespillerinden.

Dagbladet giver Watts et skulderklap for »at gøre sit yderste med et tåkrummende pinligt manuskript« og konkluderer, at filmen er »uhyrligt dårlig og påtrængende«.

Handlingen følger Dianas forhold til den pakistanske læge Hasnat Khan, som prinsessen angiveligt ville gøre jaloux ved at blive kæreste med Dodi Fayed.

Dette falder mange briter for brystet, da Fayed betragtes som prinsessens store kærlighed og de britiske medier er da også fyldt med kommentarer til filmens påstand om de to mænd, spillet af henholdsvis Andrews og Cas Anvar.

Filmkritikerne hæfter sig dog mere ved de overordnede linier.

»Hvad er pointen?«, spørger Daily Telegraphs anmelder Davis Gritten, mens The Guardians kritiker Peter Bradshaw konstaterer »Stakkels prinsesse Diana«.

Gritten svinger sig ellers op på to stjerner, hvorimod hans kolleger på The Guardian og The Times nøjes med hver én.

Diana får dansk premiere den 26. september.

 

Dagens Gossip