Anmelderne vilde med Borgen-gensyn

Sidse Babett Knudsen kan onsdag morgen glæde sig over anmelderroser, efter hun nytårsdag vendte tilbage til de danske tv-skærme i rollen som Birgitte Nyborg i DR-dramaserien "Borgen".

Seriens tredje sæson indledes to og et halvt år efter, seerne sidst mødte Birgitte Nyborg. Hun er nu forhenværende statsminister med en karriere som bestyrelsesmedlem og foredragsholder.

Men da hendes moderate parti er på vej væk fra rødderne, pønser den idealistiske Nyborg på et comeback - og Sidse Babett Knudsen gør det eminent, lyder skudsmålet i Ekstra Bladet:

- Køn, charmerende og imødekommende, men også benhård og skånselsløs, når det virkelig gælder. Hende har man lyst til at tilbringe de næste mange søndage med, skriver avisens anmelder Henrik Queitsch.

Han giver Borgens sæsonåbner fire ud af seks stjerner og konstaterer, at serien lever op til de høje forventninger, fordi man har turdet ryste posen og nærmest starte forfra.

Samme positive dom finder man i Fyens Stiftstidende og BT, som ligeledes giver fire ud af seks stjerner.

BT's anmelder Niels Lind Larsen roser seriens hovedforfatter, Adam Price, for at have taget befolkningens politikerlede med i den ny sæson.

- Med sædvanlig god timing har Adam Price luret, hvad nationen sukker efter lige nu: En modig og viljestærk partileder, der ikke vil give værdipolitiske indrømmelser for fingeraftryk på lovgivningen, skriver han.

I Politiken er avisens tv-redaktør imidlertid ikke uden skepsis.

- De fine spillere gør deres bedste, og resultatet er absolut hæderligt. Men der er bestemt plads til såvel forbedring som begejstring, hvis tredje sæson skal ende som andet end en parodi på de to forrige, skriver Henrik Palle.

Han giver seriens 21. afsnit tre hjerter og kalder den foreløbige handling for "tynd".

Dette synspunkt er dog i mindretal, og i Berlingske svinger Jakob Steen Olsen sig op på fem stjerner.

- Første afsnit vidner om en serie, der ikke har tabt pusten, hvor den let kunne have gjort det, lyder den begejstrede konklusion.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip