Annette Heick raser mod DR

Skrevet af Emil Martesen

24/10/2022
Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
I en video på det populære sociale medie Instagram raser Annette Heick nu mod DR.

Dagens topnyheder

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når den 50-årige Annette Heick skal italesætte DR’s behandling af kvindelige kunstnere. 

Hun har om nogen dog også noget at have det i, da hun med flere store hovedroller, TV-værtsarbejde og er sangerinde, ved hvordan det er at være kvinde i underholdningsbranchen. 

I en video på det populære sociale medie Instagram løfter hun dog også sløret for, at hun langt fra er tilfreds med DR’s håndtering af kvindelige kunstnere i radio. 

Helt konkret drejer det sig om, at radiokanalen P4 i hendes optik ikke spiller nok musik af kvindelige kunstnere over 45 år. 

I videoen påpeger hun blandt andet: 

“Jeg ved ikke, hvad DR bilder sig selv ind, men jeg synes, det er utroligt, at man stadigvæk synes, man henvender sig til voksne, modne kvinder”. 

Du kan se videoen ved at klikke her.

Hun afslører, at det hele startede, da hun i forbindelse med sangerinden Tina Dickows 45-års fødselsdag den 14. oktober sendte en hilsen til hende på Instagram. 

Her fortalte hun, at hun havde ét fromt ønske om, at kollegaen vil få sin musik spillet på DR og P4. 

Dertil blev hun gjort opmærksom på, at hendes 67-årige kollega Lis Sørensen rent faktisk blev spillet på P4 - men kun fordi, at den erfarne sangerinde har fået hendes søns bidrag til albummet. 

Hendes opslag er på mange måder et opråb til at tage problemstillingen seriøst. Det er især et opråb til DR’s generaldirektør, som bliver nævnt flere gange i videoen.