Annette Vilhelmsen: SF vil fortsætte i regering efter valg

»Vi stiller op til regering, fordi det er der, hvor vi får mest indflydelse,« sagde Annette Vilhelmsen i Deadline.

For et par uger siden var SF-formanden ikke klar i mælet, da talen faldt på partiets fremtid. På et spørgsmål om, hvorvidt SF går til valg på at blive regeringsparti næste gang, sagde hun til Berlingske Nyhedsbureau:

»Vi går altid til valg på at få mest mulig indflydelse.«

Hun blev efterfølgende spurgt, om det er i regering:

»Det er altid, hvor vi får mest indflydelse. Næste valg er kommunalvalget,« svarede hun.

I Deadline onsdag aften understregede Annette Vilhelmsen, der har været SF-formand siden oktober sidste år, at hun ikke lader sig forskrække af meningsmålinger:

»Hvis jeg skulle til at lave politik efter, om vi stiger et point eller ej - det ville være useriøst. Jeg er optaget af, at vi om to år, ved næste valg i 2015, så er det der, vi bliver målt,« sagde hun.

Adskillige SF-byrådsmedlemmer har de seneste dage skrevet under på et brev, der opfordrer Kommunernes Landsforening (KL) til at ændre kurs i den igangværende konflikt med lærerne. Annette Vilhelmsen vil hverken blande sig i konflikten eller kommentere KLs kurs:

»Jeg vil slet ikke blande mig i det, fordi der kører en faglig konflikt. Det, jeg håber, er, at parterne kan mødes og få skabt en løsning, så vi kan få hverdagen tilbage igen,« sagde Annette Vilhelmsen i Deadline.

 

Dagens Gossip