Ansat i samme job: Bjarne får kontanthjælp - Lone får det dobbelte i løn

I centrum af Fredericia samler Bjarne Hansen (54) og Lone Christensen (53) papir og andet skrald sammen. De laver det samme. Men Lone Christensen er ansat fast i Vej og Park som specialarbejder og får fuld løn. Bjarne Hansen er nyttejobber og tjener det halve på kontanthjælp, skriver Fagbladet 3F.
- Det er urimeligt, at jeg ikke får løn for arbejdet. Det er noget, der skal laves. Hvis vi ikke gør det, så forfalder byen jo, siger Bjarne Hansen

Bjarne Hansen får cirka 74 kroner i timen for at rydde ukrudt, samle skrald og male og lignende opgaver, mens Lone kan indkassere omkring 143 kroner for det samme arbejde.


Hun er glad for sit job, men kan godt forstå frustrationen hos nyttejobberen. Hun mistede selv mange kolleger for tre år siden, hvor mere end hver tredje i Vej og Park blev fyret.

- Jeg ville sgu gerne have Bjarne som kollega, siger hun.

Men det er der ikke udsigt til. Fredericia Kommune afviser nemlig at fastansætte nyttejobberne til fuld løn.

- Kommunen har ikke penge til det. Hvis vi havde det, ville der jo ikke være nogle arbejdsløse, siger Jane Findahl (SF), der er formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget og det lokale beskæftigelsesråd

 

Dagens Gossip