Antallet af dårlige betalere falder for første gang siden 2008

Færre danskere havner i RKI-registret, viser nye tal fra data- og analysevirksomheden Experian. 543 færre personer optræder i registret i første halvår 2014 svarende til et fald på 0,2 procent i forhold til samme tid sidste år. Et godt tegn for dansk økonomi, kommenterer Frank Papsø, nordisk direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian

Alligevel er der fortsat 232.261 personer registreret i RKI. For mange er gælden blevet alvorligere, hvilket medvirker til endnu ny rekord med 17,3 milliarder kroner i samlet misligholdt privatgæld. Beløbet er dog vokset med betydeligt lavere fart end under kriseårene.

- At dansk økonomi har fået mere vind i sejlene har helt sikkert medvirket til at styrke danskernes økonomi og begrænse gældsproblemerne. Finanskrisen har formentlig også medvirket til en mere forsigtig adfærd, hvilket blandt andet viser sig ved husholdningernes øgede opsparing. Vi ser, at nye RKI registrerede har lidt færre sager, hvilket gør deres situation mere håndterbar” forklarer Frank Papsø.

Dog forventer han ikke en nedgang i gældsbyrden lige med det første.

- Vi vil mærke krisens efterdønninger frem til 2018, for de aktuelle tal skal ses i lyset af, at en række sager er faldet for forældelsesfristen på fem år. Ofte ser vi, at disse personer havner i registret igen med inden de efterfølgende seks måneder”, siger han. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip