Antidoping-boss: Armstrong tilbød os penge

Den skandaleramte tidligere amerikanske cykelrytter Lance Armstrong tilbød tilbage i 2004 omkring 250.000 dollar - svarende til cirka 1,4 millioner kroner - til det amerikanske antidopingagentur (Usada).

Det vil Usada-chef Travis Tygart fortælle i tv-programmet "60 Minutes", som bliver vist onsdag aften i USA.

- Jeg var lamslået. Det var en klar interessekonflikt for Usada, og vi tøvede ikke med at afvise tilbuddet, siger Tygart i interviewet.

Direkte adspurgt, om beløbet var 250.000 dollar, som flere medier har gisnet om, svarer Tygart:

- Det er den størrelsesorden.

Tygart kalder Armstrongs metoder for "mafia-agtige", men Armstrongs advokat, Tim Herman, siger til USA Today, at historien ikke passer.

- Der er ingen sandhed i den historie. Lance har først lige hørt om den. Han har aldrig tilbudt dem penge, lyder det fra advokaten.

41-årige Armstrong blev i oktober sidste år fældet af en 1000 sider lang Usada-rapport, hvor flere af hans tidligere holdkammerater stod frem og fortalte, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Armstrong selv har altid nægtet at have brugt doping, men den internationale cykelunion (UCI), der i øvrigt selv har modtaget donationer fra Armstrong, besluttede alligevel at fratage amerikaneren alle resultater, han har opnået siden 1. august 1998.

Det vil blandt andet sige Armstrongs syv Tour de France-triumfer fra 1999 til 2005.

Onsdag kom det frem, at Armstrong vil give sit første interview, siden han blev frataget sine Tour de France-titler, og at det bliver USA's talkshowdronning Oprah Winfrey, som stiller spørgsmålene.

Tv-programmet, der varer 90 minutter og bliver optaget i Armstrongs hjem i Austin, Texas, går i luften torsdag aften lokal tid i næste uge.

Det er "60 Minutes" selv, som har offentliggjort citaterne fra Tygart, inden programmet bliver vist.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip