Appel fra vise mænd splitter tænketanke

»De overdrevne nedskæringer og besparelser koster vækst og job. Og derfor er det tid til at løfte foden fra bremsen og flytte den over på speederen,« siger Cevea-direktør Kristian Weise og tilføjer:

»Den stramme finanspolitik holder økonomien nede. I en normal situation ville den økonomiske aktivitet være fire procent højere, og 100.000 flere danskere ville være i arbejde. Regeringen kan ikke alene vende det, men den kan godt sikre, at vi bruger flere af Danmarks økonomiske muskler - også så de ikke bliver slappe - og får nogle af de mange arbejdsløse i job igen,« siger han.

Mads Lundby Hansen, Cepos’ cheføkonom, mener, vismændene opfordrer til øget offentligt forbrug, og det finder han kritisabelt.

»Det er vigtigt, at man med en finanspolitisk lempelse vedtager arbejdsmarkedsreformer, der sikrer den langsigtede holdbarhed på de offentlige finanser. Derimod vil jeg fraråde, at man bruger lempelsen til at øge det offentlige forbrug og investeringer. Vi har i forvejen en meget stor offentlig sektor, og hvis den vokser yderligere, vil den lægge beslag på arbejdskraft, der alternativt kunne bruges i private virksomheder,« siger Mads Lundby Hansen og uddyber:

»Når man ser på vismændenes anbefalinger til lempelser, er jeg meget kritisk. Blandt andet ønsker vismændene, at regeringen øger det offentlige forbrug i 2014. I mange år var problemet, at der blev brugt alt for mange penge i den offentlige sektor, hvilket resulterede i et meget stort budgetskred,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip