Apple får virksomhedshistoriens største overskud

Apple har ikke bare præsteret sit største plus på bundlinjen i et kvartal nogensinde.

Den amerikanske it-gigant har i kvartalet skrevet historie med det største overskud, som et selskab nogensinde har leveret i løbet af tre måneder.

Det beretter blandt andet CNN og Business Insider.

I det regnskabsmæssige første kvartal landede Apple et overskud på 18 milliarder dollar (119 milliarder kroner) ud fra en imponerende omsætning på 74,6 milliarder dollar (491 milliarder kroner).

Siden 2011 har det russiske olie- og gasselskab Gazprom haft rekorden for største overskud i et enkelt kvartal med et plus på bundlinjen på 16,2 milliarder dollar (107 milliarder kroner).

Apples rekordregnskab er blevet godt hjulpet på vej af et stærkt salg af de nye iPhone-modeller, ligesom at julegaveindkøbene traditionelt er med til at løfte omsætningen i kvartalet.

Selskabet solgte i løbet af perioden 74,5 millioner iPhones - også det er rekord for it-kolossen.

- Interessen for Apple-produkter er på sit højeste nogensinde, konstaterer topchef Tim Cook på en telekonference.

Specielt i Kina er det gået fremad for Apple, som har løftet sin omsætning på det kinesiske marked med 70 procent sammenlignet med samme periode året før.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan succesen i Kina tilskrives, at Apple har indgået i et partnerskab med China Mobile, der er landets største mobilselskab. Samtidig appellerer den større skærm på de nye iPhone-modeller til kineserne.

Apple sælger dog stadig flere smartphones i USA end i Kina, selvom analytikere forud for regnskabet havde spået, at Kina ville kunne overgå USA i salg.

Omkring 65 procent af Apples omsætning er ifølge nyhedsbureauet AFP kommet i kassen uden for USA.

Investorerne ser ud til at tage ganske godt imod de stærke tal fra Apple. Selskabets aktie stiger i det amerikanske eftermarked med omkring fem procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip