Apple-topchef undskylder for ringe garanti

Apple-topchef Tim Cook har for anden gang måttet rykke ud med en større undskyldning - denne gang til forbrugerne på det for Apple så vigtige kinesiske marked, fordi Apple giver tre måneder kortere garanti på sine produkter dér.

Kinesiske medier med det statslige TV i spidsen har anklaget Apple for at give kineserne kortere garantier end dem, som Apple giver i andre lande, og for at bruge genbrugte reservedele, når Apple-udstyr skal repareres. Apple beskyldes for at være »grådig« og »ubeskriveligt arrogant«.

Også strid i EU

Kina er Apples næststørste marked efter USA, og Tim Cook har tidligere sagt, at det sandsynligvis bliver Apples største fremover. I første kvartal omsatte Apple for 6,8 milliarder dollars i Kina, Hongkong og Taiwan.

Apple har i forvejen et anløbent forhold til garantier. EU-Kommissionen er oppe i det røde felt, fordi Apple blæser på EUs forbrugerbeskyttelsesregler. Apple selv giver kun et års garanti på hardware, men den går ikke i EU, og det har allerede kostet Apple den første bøde.

Det statslige Folkets Dagblad skrev mandag, at den kinesiske regering forbereder at gå ind i sagen mod Apple, og i sidste uge truede det kinesiske kvalitetsinspektionskontor Apple med »alvorlige eftervirkninger«, hvis ikke garantien forbedres. Den kinesiske forbrugerorganisation CCA har krævet, at Apple »dybt undskylder over for de kinesiske forbrugere« og »gennemgribende retter sine problemer«.

Dybeste undskyldning

Den voldsomme kritik har gjort indtryk på Apple-topchef Tim Cook. Han har derfor på Apples kinesiske netsted undskyldt for »misforståelser«, som har »ført til opfattelsen af, at Apple var arrogant, og at vi ikke kerer os om og betragter kundernes tilbagemeldinger som vigtige. Vi giver vor dybeste undskyldning for alle bekymringer eller misforståelser, som dette har givet kunderne.«

Det er anden gang, at Tim Cook må ud og undskylde offentligt - en disciplin, som Apple tidligere har holdt sig helt væk fra. I september måtte topchefen beklage den skandaløse korttjeneste Apple Maps, som var fuld af fejl og sendte folk på afveje i stedet for at føre dem frem til målet.

 

 

Dagens Gossip