Apples kvartalsregnskab overrasker positivt

Apple solgte 31,2 millioner iPhones i kvartalet, hvilket er langt mere end de forventede 26 millioner. 14,6 millioner iPads blev solgt i samme periode.

Økonomidirektør i Apple, Peter Offenheimer, fortæller i et interview, at salget af iPhones steg med 51 procent i USA og 66 procent i Japan.

Apple tjente i det netop afsluttede regnskabskvartal 6,9 milliarder dollar (39,05 milliarder kroner) med en omsætning på 35,3 milliarder dollar (199,77 milliarder kroner). I samme kvartal for et år siden lød overskuddet på 8,8 milliarder dollar (49,8 milliarder kroner) med en omsætning på 35 milliarder dollar (198,07 milliarder kroner).

Investorerne har været bekymrede for, om Apple har tabt sin innovative kant efter tre store succeser med iPod, iPhone og iPad.

I Europa er it-giganten i skudlinien i skattevæsenets kamp for at få internationale selskaber som Apple, Google, Amazon, Starbucks med flere til at betale skat i det land, hvor de arbejder, i stedet for at lægge de europæiske hovedsæder i skattely som Irland og Luxembourg og på den måde lede pengene hen, hvor skatten er langt mindre.

Apple er også involveret i overvågningsskandalen fra USA, hvor efterretningstjenesten NSA tilsyneladende har haft nærmest fri adgang til de store databaser hos Apple, Microsoft, Google, Facebook med flere og dermed til folks personlige dokumenter og filer. Omfanget er endnu ikke klarlagt, fordi teknologigiganterne skal have myndighedernes tilladelse til at offentliggøre, hvad - og hvor meget - de har udleveret.

Endelig undersøger EU Apples salgsmetoder.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip