Arabisk olieminister: Lad de mest effektive producere

Saudi-Arabiens olieminister, Ali al-Naimi, siger søndag i Abu Dhabi på et ministermøde for Organisationen af Arabiske Olieeksporterende Lande, Oapec, at den bedste måde at løse den nuværende situation med faldende priser på oliemarkedet på er at målrette produktionen.

På spørgsmålet om et muligt samarbejde mellem medlemmer af de olieeksporterende lande, Opec, samt med ikke-medlemslande, svarer han:

- Det bedste for alle vil være at lade de mest effektive producenter producere olien, siger han.

Olieministeren for De Forenede Arabiske Emirater, Suhail Bin Mohammed al-Mazroui, opfordrer på den anden side verdens producenter til ikke at øge deres olieproduktion næste år.

- Vi inviterer alle til at gøre, hvad Opec har gjort, ved at tage skridt til at få markedet i balance ved ikke at tilbyde yderligere produkter i 2015. Hvis alle følger Opecs beslutning, vil markedet stabilisere sig hurtigt, siger Suhail Bin Mohammed al-Mazroui.

Opecs beslutning i sidste måned med at fortsætte med et uændret produktionsloft i stedet for at skære ned på produktionen affødte et markant fald i oliepriserne.

Den iranske olieminister, Bijan Zangeneh, sagde i sidste uge, at det fortsatte prisfald var en politisk konspiration mod landet. Iran har brug for en høj oliepris for at lette presset på landets statsfinanser.

- Der er ikke tale om nogen konspiration. Der gøres ikke forsøg på at ramme nogen specielt. Her er der tale om et marked, og det bevæger sig op og ned, siger Mazroui søndag.

Den irakiske olieminister, Adil Abdul-Mahdi, siger, at Iraks totale olieproduktion kommer til at nå op på fire millioner tønder daglig, efter at regeringen er blevet enige med de kurdiske myndigheder om olieeksporten.

Han forudser, at priserne vil stabilisere sig på omkring 60 dollar per tønde. Siden i sommer er råolieprisen halveret fra 115 dollar til cirka 59 dollar per tønde for den såkaldte Brent-olie.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip