Arbejdernes Landsbank nåede ikke sit 2014-mål

Forventningen var et overskud før skat på mellem 350 og 400 millioner kroner, og derfor lever Arbejdernes Landsbanks årsregnskab for 2014 ikke op til det, man var stillet i udsigt.

Resultatet før skat endte nemlig med at blive 295 millioner kroner, og egenkapitalforrentningen faldt fra 11,2 procent til 6,6 procent.

Men ordførende direktør Gert R. Jonassen er alligevel godt tilfreds med årets nøgletal.

- Til trods for et meget uroligt finansielt marked og generelt set svære markedsforhold leverer vi et årsresultat, som vi bestemt kan være tilfredse med, også selvom vi ikke helt når de forventninger, vi udmeldte ved halvårsregnskabet.

- I en fortsat skærpet konkurrencesituation i det danske banklandskab er det med glæde, at vi stadig byder velkommen til mange nye kunder og samtidig oplever sund fremgang i vores kerneforretning, den klassiske bankdrift, siger Gert R. Jonassen i en pressemeddelelse.

De faldende renter har betydet, at Arbejdernes Landsbank har konstateret en nedgang på 42 millioner kroner i renteindtægter.

Til gengæld er gebyr- og provisionsindtægterne steget ned 44,4 millioner kroner, hovedsageligt takket være et stigende antal konverteringer af realkreditlån.

Trods den manglende opfyldning af målsætning tør banken godt skrue forventningerne op til 2015. Her regner ledelsen igen med at kunne realisere et resultat før skat på mellem 350 og 400 millioner kroner.

Arbejdernes Landsbank er i øvrigt for sjette år i træk blevet kåret som danskernes foretrukne bank af CEM Institute.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip