Arbejdet hos Teknos genoptaget efter kemikalieuheld

Medarbejderne hos Teknos i Vamdrup kunne onsdag morgen genoptage arbejdet efter et kemikalieuheldet tirsdag ved 11.30-tiden, hvor to kemikalier kom i forbindelse med hinanden. Det udviklede en del røg og syv medarbejdere måtte på sygehuset til observation for røgforgiftning.

- Det, der skete, var, at en produktion med en blanding af to råvarer ikke udviklede sig som normalt. I stedet for at forblive i sin flydende form startede en polymiseringsproces (størkning), som udviklede høj varme. Varmeudviklingen fortsatte, indtil størkningsprocessen var færdig, og kunne kun kontrolleres ved nedkøling med CO2 (-70⁰ C). Størkningsprocessen udviklede ”kun” røg, og der var således ikke tale om en brand, siger administrerende direktør, Kim Smith, i en pressemeddelelse.

Han har stor ros til redningsarbejdet mellem politi, brandvæsen, Beredskabsstyrelsen og Teknos.

- Det blev håndteret effektivt og professionelt, fortæller Kim Smith.

Selve indsatsen varede fra klokken 11.30 til omkring klokken 21, hvor indsatsen blev bragt ned på et minimum. Dermed var det blot hjemmeværnet, der overvågede produktionskarret, som ved 21-tiden blev flyttet ud fra produktionen til en mark over for Teknos.

I løbet af natten blev kontor- og produktionsfaciliteterne målt igennem og der blev givet grønt lys til, at arbejdet kunne genoptages onsdag morgen.

Produktionsområde, hvor produktionskarret stod, skulle dog gøres ekstra godt rent.

De syv medarbejdere, der blev kørt til observation på sygehuset, er alle blevet undersøgt, og alle er udskrevet uden symptomer på forgiftning.

 

Dagens Gossip