Arbejdsformidlingen vender tilbage i Kolding

Jobcenter Kolding genopliver nu arbejdsformidlingen, og det bliver godt modtaget af det private erhvervsliv i Kolding-området. Ikke mindst hos produktionsvirksomhederne, som ikke altid har let ved at finde den ledige arbejdskraft.

Det fortæller formanden for Det Lokale Beskæftigelsesråd, Kjeld Kjeldsen (V) efter et møde med erhvervslivet, hvor spørgsmålet om jobcentrets fremtidige virke var til debat.

Siden arbejdsformidlingen blev til Kolding Jobcenter har virksomhederne stort selv skullet finde den arbejdskraft de har brug for på nettet. Primært på jobnet.dk. Og det har ikke virket tilfredsstillende:

- Men vi kan nu både se og høre, at mange arbejdsgivere - primært på de små og mellemstore produktionsvirksomheder – ikke magter eller orker at sætte sig tilstrækkeligt ind i, hvordan jobnet.dk fungerer. Og andre har ikke tid og overskud til at sidde og kigge på massevis af kandidater og ansøgninger til en enkelt ledig stilling, fortæller formanden for Det Lokale Beskæftigelsesråd, LBR, Kjeld Kjeldsen.

Det anslås, at der i øjeblikket er cirka 3000 jobklare ledige tilmeldt Jobcenter Kolding. Og er dem den ”nye” arbejdsformidlingen i fremtiden i højere grad vil sætte fokus på. Hidtil har indsatsen næsten udelukkende gået på, at hjælp ledige med at kvalificere sig til arbejdsmarkedet. Men det skal der nu laves om på, lyder det.

 

Dagens Gossip