Arbejdsgivere målretter akutjob-indsats

Landets virksomheder får nu en hjælpende hånd til at slå flere akutjob op, så de udfaldstruede langtidsledige kan søge dem.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har indgået en aftale med jobportalen Ofir.dk, der skal skabe mere opmærksomhed omkring jobbene.

Mange private virksomheder bruger nemlig andre jobportaler end de offentlige arbejdsgivere. Og derfor satser parterne på at gøre processen mindre bøvlet.

- Når virksomhederne henvender sig til Ofir og vil indrykke en jobannonce, så tilbyder Ofir en kanal til Jobnet.dk, så jobbet kan blive slået op som akutjob, siger DA-sekretariatschef Steffen Egebjerg til Newspaq.

Arbejdsgiverne har forpligtet sig til at tilvejebringe 7.500 ud af regeringens målsætning om 12.500 akutjob inden udgangen af juni 2013.

Indtil videre har det private erhvervsliv indrykket 2.500 akutjob. Og Steffen Egebjerg har tiltro til, at det lykkes at overholde aftalen med regeringen.

- Det går fint med at få de her stillinger slået op. Men vi har stadig en opgave med at få udbredt kendskabet til ordningen blandt virksomhederne. Og der kan det her samarbejde hjælpe, siger han.

Hos Ofir, der hver måned har omkring 900.000 besøg af jobsøgere, tror også på, at det bliver lettere for rekrutterende virksomheder og langtidsledige at finde hinanden.

- Vi vil meget gerne formidle kontakten mellem de mange mennesker, som har været ledige i lang tid og nu er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet og arbejdsgiverne, der er vores kunder, siger salgsdirektør Jan Lundsgaard.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip