Arbejdsmarkedets parter bakker op om erhvervsskolereform

Undervisningsminister Christine Antorini (S) vil onsdag have lederne fra både fagforbundenes paraplyorganisation LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ved sin side, når hun ved middagstid præsenterer reformudspillet »Faglært i fremtiden – bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser på vej«.

Udspillet indeholder initiativer for 2,8 milliarder kroner og har som mål, at mindst 30 procent af alle unge fremover vælger en erhvervsuddannelse, skriver avisen.

Opbakningen fra DA og LO kommer, selvom et trepartssamarbejde om netop erhvervsuddannelserne i juni brød sammen, dels fordi regeringen ikke var villig til at acceptere karakterkrav på erhvervsuddannelserne.

Det går regeringen nu ind for, og administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, er glad for opbakningen til karakterkrav. Han kalder det »en afgørende forudsætning«, for at gøre området reelt attraktivt for de unge og reelt dueligt for erhvervslivet.

LOs formand, Harald Børsting, siger til Politiken:

»Jeg vil kalde det en fælleserklæring. Det er en aftale med rigtig store perspektiver. En aftale, hvor regeringen og arbejdsgiverne lægger spor ud for, hvad uddannelserne skal kunne i fremtiden«.

 

Dagens Gossip