Ariël Jacobs: Stop med at tale om Cornelius

Tre nederlag i tre kampe og den dårligste Superliga-start i klubbens historie. Der burde være rigeligt at bekymre sig om for FC Københavns træner Ariël Jacobs. Men den belgiske træner var efter mandagens træning særdeles afslappet omkring den elendige sæsonstart.

Det virkede i hvert fald ikke til, at Jacobs var helt på omgangshøjde med sportsdirektør Carsten V. Jensen, der kort forinden havde stået og talt om krise i mesterklubben.

Hvordan synes du, at holdet håndterer jeres dårlige start?

- De er opmærksomme på, at vi har nul point, men på den anden side kunne vi have haft tre eller fire point mere. Så den viden bør styrke os til de kommende kampe, siger Ariël Jacobs.

Skal du gøre noget anderledes over for spillerne i den her situation?

- Nej, ikke noget anderledes. Det ville ikke være naturligt.

I sluttede også sidste sæson dårligt af - har det nogen indflydelse på denne sæson?

- Tror du, at hvis vi havde vundet de sidste ti kampe i sidste sæson, at vi så ville være vundet de første tre kampe?... Måske. Det ved man ikke. Det er uforudsigeligt. To sæsoner er meget forskellige. De følger efter hinanden, men ligner aldrig hinanden.

Hvad skal I gøre i den kommende kamp mod FC Nordsjælland for at få det vendt?

- Vi skal score et mål mere end de andre. Til sidst i kampen. Ikke i løbet af kampen.

Bortset fra Andreas Cornelius har du samme trup som sidste sæson, hvor I vandt mesterskabet. Betyder han så meget?

- (Kigger ud på en tom træningsbane og retter så blikket tilbage, red.) Jeg kan ikke se ham mere. Så vi skal ikke stille spørgsmålet. Så simpelt er det. Det er fodbold i dag. Du har disse spillere og disse trænere i dag. I morgen har du nogle andre spillere og trænere. Så det skal vi ikke klage over. Vi må se fremad. Selvfølgelig er der en tilvænningsperiode, når du mister en spiller, som scorer mål og har den betydning, som han havde på holdet. Det tager tid. Men jeg kan ikke lide at bruge ordet 'tid', for som træner har du aldrig tid.

Føler du mere pres på din egen person på grund af resultaterne?

- Nej. (Pause, red.)… Hvorfor? Jeg kan ikke se hvorfor. Det er din daglige morgenmad, frokost og middag. Du oplever altid pres. Tror du ikke, der var pres sidste sæson? Du er er bare nødt til at holde presset væk. Du ved, det eksisterer. Så hvorfor have mere fokus på det?

Jeg prøver igen. Mangler du en spiller som Andreas Cornelius, altså en stor center forward?

- Jeg er ret sikker på, at du stillede CV det spørgsmål. Så hvorfor stille mig det igen? (Lang pause, red.) Så…

Er du tilfreds med truppen, eller har du brug for forstærkning?

- Så længe solen skinner, så er jeg tilfreds. Det er ret simpelt som træner. Du har din trænerstab, sportsdirektør, sportslig ledelse, som du arbejder med.

Men måske du har nogle ønsker?

- De er afleveret. Jeg diskuterer ikke den slags åbent. (Pause, red.) Slet ikke i medierne. Det har jeg aldrig gjort, lyder den afsluttende kommentar fra Ariël Jacobs.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip