Ariel Sharon viser livstegn efter syv år i koma

Syv år efter at Israels tidligere premierminister Ariel Sharon blev ramt af en voldsom hjerneblødning, der sendte ham i koma, viser han nu overraskende tegn på hjerneaktivitet.

84-årige Sharon blev undersøgt af eksperter søndag, og her opfangede en MR-scanner tegn på "en vis grad" af bevidsthed, da Sharon blev forelagt fotografier af sin familie, og da han blev bedt om at forestille sig sit hjem.

Akin Friedman, der er neurologisk leder af Soroka-hospitalet i Beersheba, siger dog, at man ikke skal regne med at Sharon pludselig rejser sig fra sit sygeleje:

- Sandsynligheden for at få ham ud af sengen er meget, meget spinkel.

- På en måde er patienten det, vi kalder "låst inde". Han forstår og responderer med hjernen, men kan ikke aktivere sine muskler, siger Friedman.

Han tilføjer, at Sharon "muligvis er vågen, og at der er sandsynlighed for, at han er ved bevidsthed". Sharons øjne var åbne under en del af seancen, hvor han fik vist billeder af familien.

Han har også vist tegn på at reagere ved lyden af sin søn Gilads stemme.

Sharon, der tidligere var højreorienteret officer, besluttede i 2005 at trække Israels militær og bosættere ud af Gazastriben.

Han hjerneblødning skete få uger efter, at han under stor dramatik valgte at forlade det højrenationale Likud-partiet for at danne et mere midtersøgende politisk parti i håbet om fremme fredsprocessen med palæstinenserne.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip