Arkitekt Henning Larsen er død

Larsen sov stille ind lørdag i sit hjem i København.

Henning Larsen åbnede sin egen tegnestue i 1959 og var aktiv i mere end 50 år, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Fra 1968 til 1995 var han professor på Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Blandt hans mest berømte bygninger er udenrigsministeriet i Riyadh i Saudi-Arabien, den danske ambassade i samme by og ikke mindst Operaen herhjemme, som stod færdig i 2004 efter tilsyneladende voldsomme uoverensstemmelser mellem Henning Larsen og skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der havde doneret pengene til byggeriet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Henning Larsen forsøgte, skrev han i en bog om opførelsen af Operaen og samarbejdet med hr. Møller, at trække sig ud af byggeriet, da A.P. Møller-fonden pludselig, uden arkitektens vidende og accept, offentliggjorde, at Operaens glasfacade skulle være dækket med en række vandrette brede bjælker af stål.

Henning Larsen blev æresmedlem af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, og han blev tildelt C.F. Hansen-medaljen. Han har desuden fået Træprisen, Murerprisen, Nykredits, Velux Fondens samt Margot og Thorvald Dreyers Fonds arkitekturpriser for blot at nævne nogle få af de væsentligste danske. Så sent som i denne uge blev han tildelt den danske Europe Nostra-pris, som hans kone modtog på hans vegne.

Begravelsen foregår i stilhed, oplyser tegnestuen.

 

Dagens Gossip