Arkitektkonkurrence om Rønne Svømmehal er afgjort

Det blev konklusionen på den arkitektkonkurrence, som Bornholms Regionskommune, Lokale og Anlægsfonden og den selvejende institution Rønne Svømmehal netop har gennemført.

Det var initiativtagernes ønske, at idræt, wellness, fitness, leg, undervisning, motion, konkurrence, nydelse og afslapning skal kunne fungere sammen.

Svømmehallen skal være et bredt tilbud til børn, unge, ældre, familier og med et særligt fokus på tilgængelighed for handicappede.

Og det mål har alle fem arkitektforslag leveret flotte og kreative bud på.

Dommerkomitéen var dog ikke i tvivl om, at forslaget fra Årstidernes Arkitekter var det forslag, som havde de bedste forudsætninger for at leve op til målet om at skabe "Nyt liv i Rønne Svømmehal".

Årstiderne Arkitekter præsenterede et forslag, der i høj grad fylder rummet ud med nye aktivitetsmuligheder, og gør det muligt at bruge svømmehallen til mange forskellige aktiviteter samtidigt.

- Det har været en god proces med fem spændende forslag og et vinderprojekt, som præsenterer en helhedsløsning, der giver nye muligheder og udfordringer for alle i svømmehallen.

Vinderprojektet er i mine øjne godt afstemt med brugernes ønsker og fremstår særdeles gennemtænkt, siger formand for Fritids-, Kultur,- og Forebyggelsesudvalget i Bornholms Regionskommune, Bjarne Kristiansen.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, mener at vinderprojektet vil inspirerer andre svømmehaller.

- Vinderprojektet fornyer på fineste vis måden at bygge og tænke svømmehal på. Den traditionelle længeformede svømmehal erstattes her af et langsgående "vandskab" og et tværgående "landskab", så der dannes en ny form for svømmebadsrum for bevægelse i både vand og på land, siger Torben Frølich, og fortsætter:

- Jeg er sikker på, at det vil appellere til nye brugergrupper, og selv om projektet er dybt påvirket af den bornholmske natur, er jeg sikker på, at den ombyggede Rønne Svømmehal vil kunne inspirere andre svømmehaller rundt om i Danmark, slutter Torben Frølich.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip