Armlægning: SF og R uenige om kontanthjælp

Både regeringen og oppositionen mener, at den kommende kontanthjælpsreform skal spare statskassen for penge i et eller andet omfang. Men internt i regeringen ligger partierne langt fra hinanden, når man skal indkredse størrelsen på beløbet.

Faktisk forventer De Radikale at hente dobbelt så mange penge på reformen, som SF gør, skriver Berlingske.

- Vi regner med, at man godt kan hente cirka en milliard kroner på kontanthjælpsreformen, siger Nadeem Farooq, som er arbejdsmarkedsordfører hos De Radikale, til avisen.

Hos regeringens rødeste parti opfatter man hovedsageligt reformen af kontanthjælpssystemet som en social indsats, der skal få unge danskere til at tage en uddannelse frem for at havne på forsørgelse.

Derfor ligger spareforventningerne også lavere end hos De Radikale.

- SF's vurdering er, at der kan komme 500 millioner ud af det. Jeg kan ikke afvise, at det kan blive mere, men jeg vil advare imod at tro, at man meget hurtigt kan få et stort beløb ud af det, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, til Berlingske.

Regeringspartierne arbejder i disse uger intenst på at opnå intern enighed om et udspil til kontanthjælpen, som er en hjørnesten i deres reformprogram. Samtidigt har man sagt, at man ønsker en bred aftale i Folketinget.

For nogle dage siden lød det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en reform kunne give omkring en til halvanden milliard kroner.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, sagde i weekenden, at en kontanthjælpsreform skal give tre milliarder kroner. Det krav har partiet siden blødt op.

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) har sagt i et interview med Radio24Syv, at reformen på kort sigt skal give halvanden milliard kroner og på langt sigt skal give tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, lyder det.

Berlingske skriver, at SF og De Radikale heller ikke ligger på linje, når det kommer til væksten i den offentlige sektor.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip