Arrestordrer på 300 medlemmer af Det Muslimske Broderskab

Partiets generalsekretær Mohamed Saad Tawfik El-Katatni og den stedfortrædende leder Rashad al-Bayumi er ifølge den egyptiske avis Al-Ahram blevet arresteret, skriver Reuters. Ifølge Al-Ahram er der udstedt arrestordrer på i alt 300 medlemmer af det islamiske parti.

Egyptiske sikkerhedsstyrker gør desuden klar til at rydde demonstrationer til fordel for Mohamed Morsi foran universitetet i Kairo, rapporterer Al-Ahram.

I en skriftlig erklæring kommenterer USAs præsident Barack Obama onsdagens dramatiske begivenheder i Kairo. Af udtalelsen fremgår det, at Barack Obama har bedt de relevante amerikanske myndigheder om at vurdere konsekvenserne af den militære intervention for at afgøre, om det vil have nogen indvirkning på USAs støtte til Egypten.

Han opfordrer desuden det egyptiske militær til at undgå vilkårlige anholdelser af Mohamed Morsi og hans tilhængere.

»I løbet af denne usikre periode forventer vi, at militæret sikrer, at rettighederne for alle egyptiske mænd og kvinder er beskyttede, herunder retten til fredelige forsamlinger, retfærdig rettergang, og frie og retfærdige retssager ved civile domstole,« lyder det i udtalelsen fra præsidenten.

BNB

 

Dagens Gossip