Arsenal dummer sig - Sunderland bliver i Premier League

21/05/2015

Arsenal magtede ikke at lukke og slukke hjemme på Emirates onsdag aften, da det kun blev til 0-0 mod Sunderland i Premier League.

Dermed kan Arsenal ikke længere nå at indhente Manchester City på andenpladsen i ligaen, da City før sidste runde har 76 point - fire mere end Arsenal.

Arsenal kan med 72 point heller ikke vide sig helt sikker på tredjepladsen og en direkte plads i Champions League-gruppespillet.

Det ville en sejr have garanteret, men nu kan Manchester United nå op på samme pointtal og en bedre målscore i sæsonens sidste kamp ude mod Hull.

Det kræver dog, at Arsenal taber hjemme mod West Bromwich Albion.

Derimod betød det uafgjorte resultat, at Sunderland sikrer sig en ny sæson i Premier League, og dermed kan klubben sende en tak til den hollandske manager Dick Advocaat.

Han blev hentet ind i marts, da Sunderland fyrede Gustavo Poyet, og det var med det klare mål at sikre endnu en sæson i den bedste række.

Sunderland nåede med det ene point op på 38 point og har dermed fire point ned til Hull under nedrykningsstregen, og det var en flok glade Sunderland-spillere, der efter kampen kunne ånde lettet op.

På forhånd var der ikke de store forventninger fra omgivelserne og slet ikke til en Sunderland-sejr. Klubben vandt da også senest ude over Arsenal i ligaen i 1983.

Arsenal diskede da også op med de velkendte, seværdige kombinationer og kom til flere gennemspillede angreb og chancer i første halvleg uden dog fuldstændig at løbe gæsterne over ende.

Det lå i luften, at Arsenal nok skulle få scoret, men Dick Advocaat foretog et par succesfulde indskiftninger efter pausen, da Steven Fletcher og Jack Rodwell afløste Danny Graham og Connor Wickham.

Det gav pludselig gæsterne nogle muligheder, og efter blot fire minutter afsluttede Fletcher med et drøn mod Arsenal-målet, men David Ospina klarede.

Kort efter var Sunderland igen tæt på, og det var lidt af et wakeup call til hjemmeholdet i en kamp, der pludselig var mere åben.

Arsenal overtog dog mere og mere af spillet og kom til chancer ved blandt andre Theo Walcott, men formåede ikke at få scoret det afgørende mål, der kunne have sikret tredjepladsen definitivt, og at andenpladsen fortsat var inden for rækkevidde.