Arsenal skærer tamme Aston Villa i småstykker

01/02/2015

Aston Villas målkrise fortsætter, og også forsvaret havde store problemer, da Jores Okore og hans holdkammerater søndag eftermiddag måtte lægge ryg til en 0-5-snitter på udebane mod Arsenal i Premier League.

Det var sjette ligakamp på stribe, hvor det ikke lykkedes Aston Villa at score, og holdet er noteret for sølle 11 træffere i 23 kampe i denne sæson.

Når det kniber med målscoringen, er det naturligvis ekstra vigtigt, at defensiven holder tæt, og derfor må det bekymre manager Paul Lambert, at Arsenal ikke havde skyggen af problemer med at skille Villa-forsvaret ad.

Okore og resten af Aston Villas bagkæde stod konsekvent meget langt fremme på banen, og hjemmeholdets stærke offensiv havde en fest i det kæmpestore bagrum mellem gæsternes forsvar og målmand.

Allerede efter syv minutter kapitulerede Villa-forsvaret første gang, da Mesut Özil kvikt og meget elegant snittede en aflevering videre og dermed gav Olivier Giroud 50 meters frit løb mod mål.

Selv om tre forsvarere halsede hjem, og selv om Giroud jokkede lidt i bolden, lykkedes det lige akkurat franskmanden at sende kuglen i kassen til Arsenal-føring.

Det hurtige mål var blot et varsel om, hvad der ventede en uinspireret Aston Villa-hold helt uden selvtillid.

Gæsterne blev regulært udspillet, og det gik helt galt efter pausen, hvor Özil igen udnyttede den megen plads bag forsvarskæden til at score til 2-0. Kort efter udbyggede Theo Walcott føringen til 3-0.

Santi Cazorla scorede det fjerde mål på straffespark, inden den unge højreback Hector Bellerin lukkede målfesten i overtiden.

Aston Villa må indstille sig på, at det bliver en stor opgave at komme fri af bunden i Premier League. Holdet holder sig godt nok fortsat lige over nedrykningsstregen, men spillerne virker helt uden selvtillid.

Til gengæld holder Arsenal kontakten til toppen. Med sejren tager holdet femtepladsen tilbage fra rivalen Tottenham.