Arsenal-stjerne vil ikke have United-talent på landsholdet

Jack Wilshere ønsker ikke at se Adnan Januzaj trække i den engelske landsholdstrøje, selvom det multinationale stortalent er jagtet vildt af adskillige fodboldforbund. Det er som regel et fænomen, der hører til klubfodbolden. Men alligevel føles historien om Adnan Januzajs fodboldnationalitet som en art transfersaga, omend ingen penge kommer til at skifte hænder.

Januzaj er egnet til at spille for intet mindre end fem landshold rundt i Europa: Belgien, England, Serbien, Albanien og Kosovo. Januzaj er født i Belgien og har ditto belgisk pas, og med deres stjernespækkede mandskab lignede det et simpelt valg for den 18-årige offensivspiller. Men Manchester United har haft ham i folden, siden han var 16 år gammel, og bliver han i England i yderligere tre år uden at spille for andre landshold, så har han i fodboldregi status som englænder og kan derfor repræsentere det engelske landshold.

Et drømmescenarie for England ville de fleste, der så Januzaj score to gange mod Sunderland i weekenden, mene. Men ikke Jack Wilshere, engelsk landsholdsspiller, på hvis skuldre en stor del af englændernes håb hviler.

- De eneste, der bør spille for England er englændere, melder Wilshere kontant ud på et pressemøde.

- Hvis du bor i England i fem år, så bliver du ikke englænder af den grund. Hvis jeg tog til Spanien og boede der i fem år, så ville jeg ikke spille for Spanien.

Wilshere peger på, at englænderne er ved at glemme sin identitet og forsøger at være noget, de ikke er.

- Tænker du på Spanien, så tænker du teknik, men tænker du på England, så tænker du modige og hårdt tacklende spillere. Vi bliver nødt til at huske dette.

 

Dagens Gossip