Artistskole: Alt er foregået efter bogen

Alt er foregået, som det skulle, da den radikale kulturminister Uffe Elbæks mand 1. maj fik stillingen som skolesekretær på AFUKs produktionsskole, uden at den var slået offentligt op.

Det slår AFUKs bestyrelsesformand, advokat Knud Foldschack fast.

- Skolen slår alle overordnede stillinger op, som vi skal. Vi slår alle stillinger op om lærere og ledere til vores afdelinger. Vi slår alle stillinger op - undtagen underordnede stillinger, siger han.

- Når man ansætter vikarer eller andre mindre betydningsfulde stillinger, har vi et meget, meget stort antal uopfordrede ansøgninger, som vi får løbende, siger han.

Til stillingen som skolesekretær var der er et tocifret antal uopfordrede ansøgninger i betragtning.

- På baggrund af de ansøgninger vi havde, valgte vi tre ud til samtale. Og ud af de samtaler vi havde, valgte vi den bedst kvalificerede, og det var Uffe Elbæks mand. Han var den bedst kvalificerede, siger Knud Foldschack.

Kulturministeren skal senere søndag mødes med Venstre og Dansk Folkeparti om sagen.

I næste uge er Uffe Elbæk kaldt i samråd af Enhedslisten, hvor han skal svare på, hvorfor Kulturministeriet har henlagt møder og repræsentation på skolen for i alt 180.000 kroner.

Heraf blev de 100.000 kroner brugt, efter Uffe Elbæks mand blev ansat.

AFUK - Akademiet For Utæmmet Kreativitet, består af en række selvstændige skoler og foreninger; AFUK's Daghøjskole, AFUK's Produktionsskole, Foreningerne Ørkenfortet og Innercirq, samt foreningen for professionelle artister i København - PAK.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip