Aske undersøges for spor af Picasso-malerier

29/05/2013 17:51

BNB

Nyheder
Det søger eksperter ifølge AFP i øjeblikket svar på under arbejdet med at opklare et omfattende tyveri fra et hollandsk kunstmuseum i oktober sidste år. Her forsvandt syv mesterværker af malerne, efter at tyvene havde skaffet sig adgang til Kunsthal Rotterdam, hvor en sjælden privat samling blev udstillet. Malerierne er ifølge AFP vurderet til mere end 745 millioner kroner. Efterforskningen førte hurtigt politiet på sporet af tre rumænske mænd, som rumænsk politi pågreb i januar. Også en 19-årig kæreste til en af de tre rumænere er arresteret, og det samme gælder en 46-årig mand anholdt i Tyskland. Senest blev Olga Dogaru, der er mor til en af de tre mistænkte rumænske mænd, arresteret i marts mistænkt for medvirken. Malerierne er stadig ikke dukket op, og politi i både Holland og Rumænien er uden spor. Men nu skal aske fra Olga Dogarus’ hus ifølge AFP underkastes avancerede analyser for at afsløre, om det nærmest utænkelige er sket. Under en ransagning i forbindelse med moderens arrestation blev der fundet en kuffert ved huset, der med alt overvejende sandsynlighed har været brugt til at opbevare malerierne i, men ingen af de anholdte er kommet med oplysninger om, hvad der er blevet dem. Hollandsk politi har alene sat 25 mand på opgaven, og efterforskerne frygter, at de mistænkte har brændt kunstværkerne, da det er gået op for dem, at de var usælgelige. Foreløbig holdes offentligheden hen i uvished. »Undersøgelserne er sat i gang, men de vil tage nogen tid,« siger Gabriela Neagu, talskvinde for den rumænske statsanklagerens kontor.

Mest læste i dag

Det søger eksperter ifølge AFP i øjeblikket svar på under arbejdet med at opklare et omfattende tyveri fra et hollandsk kunstmuseum i oktober sidste år.

Her forsvandt syv mesterværker af malerne, efter at tyvene havde skaffet sig adgang til Kunsthal Rotterdam, hvor en sjælden privat samling blev udstillet. Malerierne er ifølge AFP vurderet til mere end 745 millioner kroner.

Efterforskningen førte hurtigt politiet på sporet af tre rumænske mænd, som rumænsk politi pågreb i januar.

Også en 19-årig kæreste til en af de tre rumænere er arresteret, og det samme gælder en 46-årig mand anholdt i Tyskland.

Senest blev Olga Dogaru, der er mor til en af de tre mistænkte rumænske mænd, arresteret i marts mistænkt for medvirken.

Malerierne er stadig ikke dukket op, og politi i både Holland og Rumænien er uden spor.

Men nu skal aske fra Olga Dogarus’ hus ifølge AFP underkastes avancerede analyser for at afsløre, om det nærmest utænkelige er sket.

Under en ransagning i forbindelse med moderens arrestation blev der fundet en kuffert ved huset, der med alt overvejende sandsynlighed har været brugt til at opbevare malerierne i, men ingen af de anholdte er kommet med oplysninger om, hvad der er blevet dem.

Hollandsk politi har alene sat 25 mand på opgaven, og efterforskerne frygter, at de mistænkte har brændt kunstværkerne, da det er gået op for dem, at de var usælgelige.

Foreløbig holdes offentligheden hen i uvished.

»Undersøgelserne er sat i gang, men de vil tage nogen tid,« siger Gabriela Neagu, talskvinde for den rumænske statsanklagerens kontor.