Assad beskyldes for at bruge menneskelige skjolde mod luftangreb

Oppositionskoalitionen, der har base i Istanbul, siger, at raketter, Scud-missiler, affyringsramper og soldater er blevet flyttet til skoler, universiteter, sovesale og regeringsbygninger.

»Rapporter fra Syrien bekræfter, at Assad har beordret fanger flyttet til militære anlæg for at blive brugt som menneskelige skjolde mod mulige vestlige luftangreb,« skriver oppositionskoalitionen i en erklæring.

Det har ikke været muligt at bekræfte rapporterne, og syriske embedsfolk har ikke reageret på henvendelse fra Reuters.

Tidligere soldater siger til nyhedsbureauet, at militærområder i Syrien er ved at blive fyldt med soldater, der er blevet fængslet af deres overordnede på grund af manglende tillid til deres loyalitet, hvilket gør dem til mulige ofre i et kommende amerikansk-ledet luftangreb.

Tusinder fra regeringens loyale sikkerhedsstyrker og militser er blevet flyttet ind på skoler og boligområder i Damaskus, hvor de bor blandt civilbefolkningen i håb om at undgå at blive ramt af et kommende angreb.

Den amerikanske præsident Barack Obama sagde lørdag, at han ville bede om godkendelse fra Kongressens, før USA indleder et luftangreb som straf for regimets brug af kemiske våben.

Oppositionskoalitionen har tidligere bedt om amerikansk intervention i landet og siger, at international passivitet har givet Assad mod og betydet at volden er eskaleret.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip