Assad er »ikke bekymret« over resolution fra FN

Det sagde præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters i et interview med den kinesiske TV-kanal CCTV mandag lokal tid.

Målet med resolutionen er at få den syriske regering til at overlade kontrollen med sit arsenal af kemiske våben til det internationale samfund, så våbnene kan blive destrueret.

Resolutionen er et forsøg på at følge et diplomatisk spor frem for at angribe Syrien, som USA tidligere har truet med, og som Frankrig har bakket op om.

Bashar al-Assad siger ifølge Reuters til CCTV, at »USA, Frankrig og Storbritannien bare forsøger at komme ud som vindere i en krig mod Syrien, som er deres fantasifjende«.

Den syriske præsident sagde desuden, at Kina og Rusland, der flere gange har nedlagt veto mod en hård linje i Sikkerhedsrådet mod Syrien, »spiller en positiv rolle i FNs Sikkerhedsråd for at sikre, at enhver undskyldning for militær handling mod Syrien ikke vil holde«.

De fem permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd - Kina, Rusland, USA, Storbritannien og Frankrig - arbejder på at blive enige om en resolution.

Lørdag nåede Syriens regering det internationale samfunds første tidsfrist, da den afleverede informationer om sine kemiske våben til Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW), der overvåger, at Syrien efterlever aftalen.

 

Dagens Gossip